Saturday 29 November 2014

Ideeën voor de goochelaar - Hoe Lang moet een goochelaar aan een goocheltruc werken?



Een aantal dagen geleden heb ik een brief van Justin ontvangen. Hij vroeg aan mij hoe lang het duurt om een goochel act in elkaar te zetten. Ook wou hij weten hoe lang je moet blijven oefenen  totdat je voor een echt publiek kan gaan optreden?

Deze vraag kan heel simpel beantwoord worden met ..... Dat hangt af van.

Er staat geen vaste tijd voor een goocheltruc, iedereen is anders zo leert iemand sneller iets aan dan een ander dat doet. Dit zelfde geld voor de lichamelijke vaardigheden en spiertrainingen.  Bij de één gaat dit sneller als bij de ander. Dit geld natuurlijk ook voor de goochelaar. Maar er zijn wel tips om het proces makkelijker te maken. Een goede vriend Arjen Reinders heeft mij de volgende tips gegeven...

http://www.blown-twisted.nl/voorbeeld-pagina/
 
Veel mensen vragen zich af hoe lang ze moeten oefenen om een goocheltruc te leren. Eigenlijk draait het vooral om ervaring en kennis die je al met goochelen hebt opgedaan. Des te meer ervaring des te sneller je de trucs zal begrijpen en aanleren. Ook zal je dan beseffen dat het oefenen en blijven oefenen van essentieel belang is om goed te worden.  De meeste beginners  willen hun nieuwe aangekochte truc de zelfde dag nog laten zien en zijn daarna vaak teleurgesteld omdat het publiek lauwtjes reageerde. Daarom is het verstandig om als beginner met makkelijke  trucs te beginnen. Trucs zoals kaarttrucs die je in 15 minuten al kan leren.  Maar dan weet je enkel de  truc zelf, maar nog niet hoe je het zo natuurlijk mogelijk bij het publiek kan overbrengen. De truc mag geen puzzeltje zijn het moet een wonder worden. Voor dit laatste is de nodige ervaring en studie verreist. De krachtige werking van de truc komt vanuit de vertoning en de manier van presenteren, dit leer je door veel ervaring en inzet. Een goede goochelaar is heel vaak de fout in gegaan en heeft zijn fouten geëvalueerd en is van daaruit steeds beter geworden.   


http://www.blown-twisted.nl/portfolios/


Tips voor de toekomstige goochelaars  - Verwacht niet dat een makkelijke truc  ook maar kort geoefend hoeft te worden. Veel professionele goochelaars  zullen zeggen datje voor een truc  op je niveau al gouw 1uur per dag en dat 6 week lang nodig hebt om de truc perfect uit te kunnen voeren. Hierbij werk je aan de presentatie, het geheugen van je spieren, je moet de truc automatisch zonder er bij na te denken kunnen uitvoeren. Op deze mannier ben je goed voorbereid en heb je geen reden om nerveus te zijn. Leer nooit meer dan één truc tegelijk. Wanneer je alle trucs voor je show hebt geleerd. Ga je de gehele show oefenen door te kijken hoe je de verschillenden trucs zo efficiënt mogelijk aan elkaar kan verbinden.   

No comments:

Post a Comment