Tuesday 24 February 2015

Goochelshow en Toneel goochelen geschikt voor iedereen



Het goochelen is één van de oudste en bekendste beroepen van de entertainment industrie.  Daarnaast is het niet makkelijk en vraagt het om discipline en moet je ongewoon veel experimenteren.  Deze toewijding aan deze informele zoektocht waarbij veel wordt uitgeprobeerd geeft vaak aan hoe goed een goochelaar is. De beste goochelaars  hebben vaak veel kennis uit boeken en leermeesters opgedaan. Goochelen kan je dan ook wel zien als een informatie bron voor mensen die meer over de perceptie van het menselijk gedrag en hun oplettendheid wil weten. Als je dat kan manipuleren kan je naast je vaardigheden heel wat wonderen verrichten.  
http://blown-twisted.nl/voorbeeld-pagina/


Het goochelen, wordt vaak aan het toneel goochelen verbonden. Sommige mensen denken nog steeds dat zij over paranormale gaven beschikken, maar het is de  kunst dat er op gericht is om het publiek te entertainen dit kan door het vertonen van  trucs en illusies  waarbij het lijkt dat de goochelaar over bovennatuurlijke gaven beschikt. Deze onderdelen noemen we goocheltrucs, effecten of illusies. Een professionele goochelaar die op het podium optreed noemen we een toneel goochelaar of een illusionist. Goochelaars zullen nooit het geheim achter de truc aan zijn toeschouwers vertellen. Heel veel principes achter het toneel goochelen zijn al erg oud. Vroeger was de uitleg van het geheim van een truc dat het allemaal met spiegels en rook wordt gedaan. Alleen vandaag de dag worden de spiegels nog maar weinig gebruikt.   

Een goochelshow dat je in het lachen doet uitbarsten. Arjen Reinders de goochelaar die zijn goocheltrucs toont doet dit op een humoristische mannier. Vooral de kinderen en hun ouders genieten  volop van zijn grappen en trucs. 

http://blown-twisted.nl/


Een  goochelshow heeft het doelt om de kinderen  te leren om op een creatieve mannier met hun emoties om te gaan en zelf naar deze emoties te kijken en om hier van te leren. Dit kan op meerdere mannieren gedaan worden. Bijvoorbeeld  doormiddel van theater aspecten als verhalen vertellen, goochelen, poppenspel, muziek, workshops en nog veel meer.... eigenlijk zo ver als onze verbeelding  reikt!

Het hoofd doel is om de kinderen te vermaken. Arjen Reinders is een doorgewinterde  toneel goochelaar en heeft al verschillenden  shows vol goochelen en humor aan de kinderen getoond. 

No comments:

Post a Comment